BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Meglehetősen unalmas napra számíthatunk Pesten

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 2,72 pontos emelkedéssel, 17.555,85 ponton nyitott pénteken. A csütörtöki záró értékéhez képest 0,02 százalékkal erősödött.

Králik István, a KBC üzletkötője szerint az előző napokhoz hasonlóan a nyugat-európai piacokat követve változhat a BUX index. A hét utolsó kereskedési napján a szakértő nulla körüli nyitást vár a budapesti parketten, és napközben sem számít nagy ármozgásokra. Kifejtette: amíg nincs több konkrétum az IMF/EU tárgyalásokkal kapcsolatban, addig a befektetők kivárnak, emiatt csökkent jelentősen a likviditás, és továbbra is maradhat az alacsony forgalom a magyar piacon.

Hozzátette, az sem segíti a fellendülést, hogy megoszlanak az elemzői vélemények arról, mennyire volt eredményes az egyeztetés a jegybanktörvényről Magyarország és nemzetközi szervezetek szakértői között.

Balásy Zsolt, az MKB részvényelemzője szerint "csak nem akar megjavulni a hangulat a világban, igaz a romlás is megállt". Ennek megfelelően a szakértő pénteken sem vár "túl karakterisztikus" napot, nulla körüli nyitást és vélhetően hasonló zárást valószínűsít.

A CIB Bank reggeli elemzése szerint pénteken elsősorban az eurózónából érkező makroadatok - német ifo index és termelői árindex - lesznek a befektetők figyelmének központjában.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 1,56 pontos, 0,01 százalékos emelkedéssel, 17.553,13 ponton zárt csütörtökön.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.