BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nagyot erősödött a forint, de a kulcsszintről megfordult

A nemzetközi befektetői környezet javulásával tegnap este nagyot erősödött a forint árfolyama. Kedden reggel tovább kapaszkodott a hazai deviza, azonban a 200 napos mozgóátlagon nem tudott túljutni a deviza.

A forint nagyot erősödött hétfőn este, és elérte a 296-os árfolyamot az euróval szemben. Hétfőn reggel még 298 felett jegyezték az eurót, délután pedig 297 forint körül.

Kedden délelőtt némileg tovább javított pozícióján a hazai deviza, és 295,4 forint alatt is állt az euró/forint kurzus. A forint erősödése a fontos technikai szintnek tekinthető 200 napos mozgóátlagnál állt meg, amely 295,34-nél húzódik meg. Délelőtt sem távolodott el ettől a szinttől a forint, a jegyzés 296 körül áll.

„A figyelem középpontjában a válság sújtotta európai perifériáról érkező hírek maradhatnak, de a szerdai informális EU-csúcs előtti nyilatkozatokra is kiemelten figyelhetnek a piaci szereplők. A nem hivatalos találkozó egyik témája a növekedés lesz, de az új francia elnök a közös európai kötvény kibocsátására vonatkozó javaslatához is szeretne támogatókat gyűjteni” – írják elemzésükben a CIB Bank közgazdászai.

Úgy gondolják, áttörést azonban kár lenne várni a találkozótól, bár szóban nyilván mindenki támogatja majd a növekedés-ösztönzés célját, a német álláspontban fordulat valószínűleg mindaddig nem várható, amíg nem romlik drasztikusan tovább a piaci helyzet, a közös kötvény gondolatát pedig egyelőre kategorikusan elutasítják Berlinben.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.