BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megszédült a forint egy pillanatra

A forint átmeneti gyengülésen ment keresztül az euróval szemben, majd visszakapaszkodott 295,5-ös szint környékére. Ez az árfolyam ugyanakkor még egy egységgel gyengébb a reggeli kurzusnál.

Az eurót reggel 295 forint alatt jegyezték, majd délelőtt 296-os szint felett is kereskedtek az euróval. Napközben fokozatosan erősödött vissza a forint a reggeli kurzus közelébe, majd délután hirtelen gyengülni kezdett, és 296,65 felett is járt az euró jegyzése. Később 295,5-ig erősödött vissza a forint.

A forint a gyengülést a 200 napos mozgóátlag (297,6-os árfolyam) állíthatja meg, az erősödést pedig jelenleg az 50 napos mozgóátlag (294,7-es szint) korlátozza. Az erősödés következő akadálya a 293 körül meghúzódó 100 napos mozgóátlag lehet, amely az elmúlt napokban már kétszer megállította a haza deviza menetelését.

A sávból kibillentheti a forintot, ha a nemzetközi befektetői környezetben hirtelen fordulat következik be (vagy ha új fejlemény lát napvilágot a magyar IMF-tárgyalások kapcsán), azonban a piaci szereplők jelenleg a görög választásokat várják, amely vasárnap esedékes.

Ismeretes, ha Görögországban a szélsőséges erők jutnak halatomra, akkor az ország megszakadhat az EU/IMF-program, és a hellének csődbe juthatnak. Ez pedig Görögország euróövezetből való kilépést hozhatja el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.