BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Valami készül Frankfurtban - Kedvező spanyol és olasz előjelek

A csütörtöki aukciókon a spanyol és az olasz állampapírok hozama is csökkent, a piac úgy tűnik, egyre inkább bízik Mario Draghiban.

A szeptember 6-i kötvényaukciókon a 10 éves spanyol kötvények átlagos hozama 16 bázisponttal, 6,23 százalékra, az ugyanilyen lejáratú olasz papíroké 11 bázisponttal, 5,41 százalékra csökkent.

A piac úgy tűnik, kezdi beárazni az EKB „Outright Monetary Transactions” fantázianevű, korlátlan, de sterilizált kötvényvásárlási programjának hatását. A Németország által ellenzett program részleteiről feltehetően a csütörtöki EKB-kamatdöntést követő sajtótájékoztatón számol be Mario Draghi, a várakozások igen nagyok, amit nem csupán az spanyol és olasz hozamok csökkenése, de a piacokon eluralkodott optimizmus is jelez. Délelőtt 11 órakor az euró/dollár 1,2616 környékén mozgott, és pluszban jártak a vezető európai tőzsdeindexek is: a londoni FTSE 100 0,75 százalékkal, a párizsi CAC 40 1 százalékkal, a frankfurti DAX 30 1,3 százalékkal emelkedett a délelőtt folyamán a szerdai záróérték fölé.

Az euró/forint árfolyam csütörtökön 11 órakor 284,3 környékén járt. Amennyiben Draghi nem okoz csalódást, a hazai deviza is erősödhet, ellenkező esetben viszont megismétlődhet, ami szerda délután történt, amikor átmenetileg 286,5 magasságába, hathetes csúcsra emelkedett a kurzus.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.