BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Csúcstámadásra készül a forint

A forint új hét hetes csúcsra került az euróval szemben kedden délelőtt.

10 óra után

Az eurót már 278 forint alatt jegyzik, amiben szerepet játszik a nemzetközi környezet további javulása. A kockázatvállalási hajlandóságot segítette, hogy a Financial Times értesülése szerint Spanyolország ezen a héten külső segítséget kérhet.

A 278 alatti euró/forint jegyzés újabb hét hetes csúcsnak felel meg.

Fél 10 előtt

A forint továbbra is hét hetes csúcson áll az euróval szemben. Kedden reggel 278,1 forinton jegyezték az eurót, amelyre a hajnali 279-es jegyzésről erősödött a hazai deviza.

A forintot támogatja a kedvező nemzetközi befektetői környezet, valamint a magyar EU/IMF-tárgyalásokkal kapcsolatban is optimisták a befektetők.

Az IMF-tárgyalásokkal kapcsolatos várakozások támogatást nyújthat a forintnak, miután a meghatározó piaci szereplők a vegyes kommunikációból (részben a költségvetési csomag hatására is) alapvetően a kormányzat megegyezésre utaló nyilatkozataira figyelnek – írják a CIB Bank elemzői. Újabb tárgyalási időpont még nincs, a kormányzat a költségvetési csomag IMF/EU általi értékelését várja, jegyzik meg.

„Bár rövid távon még kitarthat a lendület, továbbra is úgy értékeljük, hogy a jelenlegi árfolyamszintek mind a globális, mind a hazai helyzetet tekintve igencsak törékenyek” – vélik a CIB elemzői.


 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.