BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jövőre sem fizet osztalékot a Commerzbank

Német sajtóértesülések szerint a Commerzbank 2013-ban sem fizethet osztalékot. A híresztelést a Commerzbank egyelőre még nem kommentálta. A társaság egyébként 2007 óta nem fizetett osztalékot és 2013-ra is csak 0,03 eurós osztalékvárakozás az elemzői konszenzus, írják az Erste Befektetési Zrt. elemzői.

A J.P. Morgan 10 eruróról 12 euróra növelte az AXA célárát. A besorolás továbbra is alulsúlyozott.

A Bayer engedélyt kapott egy injekció forgalmazására Japánban. A készítmény a nedves típusú (neovascularis) időskori makula degeneráció (AMD) kezelésére szolgál, ami például az USA-ban a 60 év feletti lakosság körében a látásvesztés és vakság vezető kóroka. Mivel Japánban a lakosság folyamatosan öregszik, és már így is 82,6 év a születéskor várható élettartam, a készítmény szempontjából meglehetősen nagy piacról beszélhetünk, ami akár az árfolyamot is pozitívan befolyásolhatja. A készítmény ára Amerikában 2.000 dollár, vagyis meglehetősen drága szerről van szó.

A BNP Paribas elsősorban Ázsiában, másodsorban pedig Amerikában szeretne terjeszkedni, annak érdekében, hogy ellensúlyozni tudja a franciaországi és európai csökkenését.

Német sajtóértesülések szerint a Commerzbank 2013-ban sem fizethet osztalékot. A híresztelést a Commerzbank egyelőre még nem kommentálta. A társaság egyébként 2007 óta nem fizetett osztalékot és 2013-ra is csak 0,03 eurós osztalékvárakozás az elemzői konszenzus. Ennek fő oka a gyenge eredményvárakozás, illetve az első két negyedév már realizált alacsony eredménye. Azonban a bank tőkehelyzete megfelelő, ezért ez nem teszi szükségessé az eredmény visszaforgatását.

A Daimler bejelentette, hogy idén nem vezet be rövidített munkarendet. Korábban felmerült, hogy a Mercedes S osztály iránti gyenge kereslet miatt átállítják a termelést 1 műszakosra. A hír pozitív, de nem várunk tőle árfolyamhatást.

A Deutsche Bank Japánban szeretne kibocsátani 200 milliárd jen értékben kötvényeket.

Az E-ON svéd Oskarshamn-3 erőműve ma már eléri maximális teljesítményét, az 1400 megawattot. A múlt heti vészleállás utáni hétvégi újraindítás során azonban problémák merültek fel a turbina szelepekkel, melynek hatására a hétvégén még csak 300 megawatt teljesítményre volt képes. A hír negatív, de árfolyamhatással nem számolunk.

A Credit Suisse semlegesről alulteljesítőre minősítette le a Nokia-t.

A kínai Wuhan Iron and Steel Corporation veszi meg a ThyssenKrupp leányvállalatát. Az árat és a tranzakció részleteit nem hozták nyilvánosságra, azonban a felügyeleti jóváhagyás még szükséges.

Az Unicredit önmaga által kibocsátott eszközfedezetű értékpapírokat (ABS) vásárolt vissza 569,6 millió euró értékben.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.