BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ma kiderül, mit takar a magyar kormány alternatív javaslata

Ma 11:15-kor mutatja be a Rogán Antal az IMF tárgyalásokhoz készített az alternatív tárgyalási javaslatot.

A Valutaalapnak már elküldte a kormány a dokumentumot, melyet azután állítottak össze, hogy Orbán Viktor miniszterelnök kijelentette, az IMF által állítólag diktált feltételeket nem fogadja el Magyarország.

A feltételek alapján jobban lehet látni, hogy mennyire reális a kormány által kidolgozott javaslat, hogy az IMF/EU hitelkeretért cserébe.

Magyarország saját erőből meg tudja oldani a gondokat, így a gazdasági, pénzügyi bajokat is, az IMF-hitel nélkül is képes lesz az ország kivédeni a közeledő válsághullámot, csak több energiával és drágábban; erről Orbán Viktor miniszterelnök beszélt a szergedma.hu-nak adott interjújában.

Orbán Viktor hangsúlyozta, hogy csak egy jó megállapodás előnyös az ország számára, rossz nem jöhet szóba. "Nem fogadható el, hogy csökkentsük a nyugdíjakat, a béreket, a gyermekek után járó támogatásokat, vagy embereket bocsássunk el" - tette hozzá. Megjegyezte, "2008-ban a szocialisták már aláírtak egy rossz, hazánk számára kedvezőtlen megállapodást, mi nem fogunk".

A vezető jegybankok élénkítő programjai is segíthetnek abban, hogy Magyarország EU–IMF-megállapodás nélkül is finanszírozni tudja lejáró adósságait. Amíg nincs piaci nyomás, az államkötvények iránti külföldi kereslet pedig erős, nem számítunk arra, hogy a gazdaságpolitikai irányvonal megváltozik; a választásokhoz közeledve az IMF-fel való megállapodás esélye csökken - írta lapunknak Gárgyán Eszter, a Citi régiós elemzője.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.