BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A forint teljesen ledolgozta a leminősítés hatását

Kedden kora délután 280 forint alatt jegyzik az eurót, amelyre a tegnap esti 281,5-2 körüli szintről kapaszkodott a hazai deviza. A forint ezzel teljesen ledolgozta azt a gyengülést, amit a Standard & Poor’s leminősítése okozott.

Kedden délután 280 forint alatt áll az euró/forint kurzus. A hazai deviza erősödést támogatta, hogy a hitelezők megegyeztek abban, hogy Görögország megkapja a következő hitelrészletet. A helléneknek több kedvezményt is kaptak: lassabban kell csökkenteniük az államadósságot és a kisebb kamat mellett juthatnak pénzhez.

A forint ezzel teljesen ledogozta azt a gyengülést, amit az S&P lépése váltott ki. A hitelminősítő péntek este egy fokozattal, „BB+” szintről „BB”-re rontotta a magyar adósság besorolását, a kilátás viszont stabil. A forint 280-as szintről 282,5-áig esett a leminősítésre. Innen azonban a forint újra erősödésnek indult.

 

Világgazdaság Online-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.