BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Magyarország a fókuszban - aggódhat az OTP is

Obama nyerte az amerikai elnökválasztást, ám a befektetők még nem lélegezhetnek fel. A felsőházban ugyan többségben vannak a demokraták, az alsóházban ugyanakkor a Romney-vezette republikánusok maradtak a vezérek, ami genetikailag kódolja az újabb költségvetési és adóvitákat – véli az Equilor.

A fókusz ezt követően a jövő évben életbe lépő kiadáscsökkentésekre és adóemelésekre terelődik (fiscal cliff), amelynek rendezésére bő egy hónapja marad majd az új kormányzatnak.

Ma egyértelműen Magyarország van a fókuszban, hiszen kora délután kiderül, hogy milyen növekedéssel számol Magyarország esetén az Európai Bizottság; és megtudhatjuk, hogy tarthatónak véli-e a 3 százalék alatti deficitszámot 2013-ra. Ezzel együtt arra is fény derül, hogy Magyarország kikerül-e a túlzottdeficit-eljárás alól, illetve ha nem, felfüggeszti-e az EU a kohéziós források egy részét. Szintén terítékre kerül majd az önkormányzati adósság konszolidációja is, ami érzékenyen érintheti az OTP-t és más bankokat.

Külföldön megszorításokról/strukturális lépésekről döntenek ma a görögök, az igazi kihívás majd vasárnap lesz, ahol az újabb hitelcsomagért cserébe kell kiadásokat lefaragni. A lengyeleknél ma kamatdöntés lesz délután, a piac egyöntetűen 25 bázispontos vágással számol a jelenleg 4,75 százalékos alapkamat kapcsán – a barátaink állampapírpiacán rekord alacsony szinteken mozognak a kötvényhozamok.

Gyorsjelentések kapcsán ma az OMV és a BNP Paribas reggel hozta a kötelezőt. Csütörtökön reggel 7 órakor érkezik a Magyar Telekom gyorsjelentése, szinten ezen a napon válik publikussá a cseheknél a CEZ és a Komercni Bank beszámolója is.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.