BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kulcsszintekkel küzd a forint

Kissé erősödött kedden a forint a vezető devizákkal szemben. A hazai devizát támogatta, hogy a nemzetközi befektetői környezet alapvetően pozitív.

A forint délelőtt erősödött az euróval szemben, miután a kockázati étvágy alapvetően támogatta a feltörekvő piaci eszközöket. Reggel 291 közeléből 292 forintra kúszott fel az euró jegyzése, majd innen korrigálni tudott a hazai deviza, és 291 alá került a jegyzés.

A forint egyre többször képes az 50 napos mozgóátlag (291,5 körül) alá benézni, ami kedvezőnek mondható, ugyanakkor a monetáris politikával és a túlzottdeficit-eljárással kapcsolatos aggodalmak miatt egyelőre komoly akadálya a nagyobb erősödésnek.

A héten a pénteki brüsszeli jelentés lesz a legfontosabb Magyarország megítélése szempontjából. Az Európai Bizottság elárulja, hogy meglátásuk szerint a kritikus 3 százalék alatt marad-e a GDP-arányos hiány idén és jövőre.

Ha a deficit nem lesz 3 százalék alatt 2013-14-re, akkor ez negatív hatást válthat ki a piacokon, és újabb megszorító csomagot tesz szükségessé – vélekedett Kondrát Zsolt és Balásy Zsolt. Az MKB Bank közgazdászai szerint ellenkező esetben a forint 290-es szint alá kerülhet az euróval szemben.

Világgazdaság Online Euró/forint árfolyam alakulása Euró/forint árfolyam alakulása -->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.