BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A németek szegényebbek, mint a spanyolok?

A német magánháztartások vagyona valamivel kisebb, mint olyan válság sújtotta országoké, mint Olaszország vagy Spanyolország.

Ez tűnik ki a Bundesbank legújabb tanulmányából. Eszerint a németek átlagos vagyona 51 000 euró, ám ez az összeg Franciaországban 113 500 euró, Spanyolországban 178 300 euró, Olaszországban pedig 163 900 euró.

A németországi viszonylag csekély értéknek az a magyarázata, hogy Németországban igen alacsony a saját tulajdonú lakás aránya. Míg Németországban a németek 44,2 százaléka mondja, hogy saját háza vagy lakása van, ez az arány Franciaországban 57,9 százalék, Olaszországban 68,4 százalék és Spanyolországban pedig egyenesen 82,7 százalék. A Bundesbank tanulmánya szerint Németországban a magánháztartások vagyon szerinti megoszlása nagyon egyenlőtlen az ország régi és új tartományai között. Mig nyugaton az átlagos vagyon értéke 78 900 euró, a kelet-németországi tartományok magánháztartásainál ez az érték 21 400 euró.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.