BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Moody’s rontotta az OTP orosz bankjának pénzügyierő-osztályzati kilátását

Leminősítés lehetőségére utaló negatívra rontotta az eddigi stabilról az OTP Bank oroszországi érdekeltségének pénzügyierő-besorolására érvényes kilátást kedden a Moody's Investors Service, egyebek mellett a leánybank lakossági hitelágazatának folyamatosan emelkedő hitelkockázataival indokolva a lépést.

A világ legnagyobb hitelminősítő csoportja kedden Londonban bejelentette, hogy változatlan negatív kilátással megerősítette az orosz OTP-érdekeltség hosszú lekötésű betétállományának "Ba2" besorolását és a rövid lekötésű betétállomány "Non-prime" osztályzatát.

A Moody''s megerősítette a cég "D mínusz" szintű egyedi pénzügyierő-osztályzatát is, ám ennek kilátását stabilról szintén negatívra rontotta.

A hitelminősítő indoklása szerint a banki pénzügyierő-osztályzat kilátásának rontása tükrözi a Moody''s azon várakozását, hogy a fogyasztói hitelüzletág folyamatosan erősödő hitelkockázata az eddiginél is nagyobb nyomást gyakorol az orosz OTP-érdekeltség eszközminőségére és nyereségességére.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.