BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nem csak az oroszok járnak rosszul a rubel összeomlásával

A Német Ipari és Kereskedelmi Kamarák Szövetsége (DIHK) szerint az orosz rubel zuhanása a német gazdaság számára is veszélyeket jelent. Számos német vállalat ugyanis a projektjeinek törlésére és létszámleépítésre kényszerül. A DIHK külgazdasági részlegének főnöke, Volker Treier a Bild am Sonntag című német lapnak nyilatkozva kiemelte, „az orosz gazdaság egyre nagyobb féknyomokat hagy a német vállalatok Oroszországgal való üzleti kapcsolataiban.”

Egy kamarai felmérés szerint csaknem minde ,harmadik Oroszországban működő német vállalat dolgozókat kénytelen elbocsátani, amennyiben a gazdasági helyzet nem javul. „A német vállalatok 36 százaléka abból indul ki, hogy projekteket kénytelenek megszüntetniük” – hangoztatta Treier. A rubel értékének a csökkenése pedig azzal a következménnyel jár, hogy a német cégek orosz partnerei Ázsia felé fordulnak. Minden nyolcadik német vállalat az Oroszországból való kivonulást fontolgatja.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.