BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nőtt a nem teljesítő olasz hitelállomány

Tavaly novemberben éves szinten 18,4 százalékkal nőtt Olaszországban a nem teljesítő hitelállomány összege, és elérte a 181,1 milliárd eurót - derült ki az olasz központi bank hétfői jelentéséből.

A novemberi növekedés üteme jelentős volt, de kissé visszaesett 2014-októberéhez képest, amikor éves alapon 19,1 százalékkal nőtt a nem teljesítő hitelállomány.

A nem teljesítő olasz hitelállomány folyamatosan nőtt az elmúlt hónapokban, 2014 júniusában még 166 milliárd euró volt a teljes összeg az olasz bankszövetség korábbi jelentése szerint.

A rossz hitelek kihatnak a bankok hitelezésére. Az olasz központi bank szerint novemberben a bankok kevesebb új hitelt nyújtottak a különböző vállalatoknak: a bankok vállalati hitelezése 2,6 százalékkal csökkent az októberi 3,1 százalékos visszaesés után.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.