BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nem fizet osztalékot tavalyi eredménye után a Raiffeisen

A Raiffeisen Bank International nem fizet osztalékot részvényeseinek a 2014-es eredményei után. Az EKB által is jóváhagyott döntést azzal indokolták, hogy tavaly a bankcsoport veszteséges volt – írja a Portfólió.hu.

Az RBI nem fizet osztalékot sem a részvényeseinek, sem a már törlesztett állami és magánbefektetői részvételi-tőke tulajdonosainak

Tavaly június 6-án az RBI visszafizette az 1,5 milliárd eurónyi állami részvételi tőkét, amely után a 2009-től 2013. december végéig tartó időszak alatt 700 millió eurót fizetett a bank osztalékként az osztrák államnak (ez 7,74 százalékos éves hozamnak felel meg). 2014. szeptember 10-én a Raiffeisen a magánbefektetőknél tartott 0,75 milliárd eurónyi részvételi tőkét szintén törlesztette, az ő hozamuk 7,68 százalék volt – írja a portál.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.