BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Rezeg a léc az egyik magánnyugdíjpénztárnál

Az MKB Magánnyugdíjpénztárnál a tagdjífizetők aránya e hét elején még csak 55 százalék volt a honlapjukon lévő tájékoztató szerint. Ez azt jelenti, hogy ennél a kasszánál a legmagasabb a nem fizető potyautasok aránya.

A Horizontnál már 80, a Budapestnél 77 százalék a tagdíjfizetők aránya, a Szövetség pedig a Világgazdaságnak nemrég arról nyilatkozott, már 60 százalék fölött állnak.

A magánkasszáknak azért kell minél több tagdíjfizetőt gyűjteniük, mert egy tavaly év végén elfogadott jogszabály szerint, ha a rendszeres tagdíjfizetők aránya nem éri el a 70 százalékot, októbertől végelszámolást kell indítani az intézményeknél. A Magyar Nemzeti Bank októberben először az áprilisi hónapot nézi majd, hogy megfelelően magas-e az aktívan tagdíjat fizető pénztártagok száma.

A négy magánkassza közül az MKB a legkisebb, tagjainak száma tavaly év végén 4397 fő volt, a kezelt vagyon 18,3 milliárd forintot tett ki, vagyis tagonként több mint 4 millió forint kerülhet veszélybe, ha nem kezdenek fizetni a jelenleg inaktív tagok.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.