BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Richtert és az Apple-t ajánlja az Equilor

A magyar részvények közül a Richtert ajánlja a befektetőknek az Equilor – közölte Kiss Mónika, a brókercég vezető elemzője a társaság sajtótájékoztatóján. A Richter mellett szól, hogy az amerikai gyógyszerügyi hatóság (FDA) várhatóan hamarosan engedélyezi a Cariprazine nevű pszichiátriai gyógyszer forgalmazását, ami miatt szárnyakat kaphat az árfolyam. Emellett a nőgyógyászatban használt Esmya sikere is töretlen Európában, a fejlett európai országokban, az Egyesült Államokban és Kínában pedig a magasabb árbevétel és az erősödő dollár is segíti a céget.

A brókercég 5 ezer forintos célárat állapított meg a Richterre.
Az OTP, a Magyar Telekom és a Mol tekintetében már nem ennyire optimisták az előrejelzések. Az OTP-nél marad a nehéz működési környezet, bár a felminősítéssel kapcsolatos várakozások támogatják a bankpapírt, amelyet tartásra ajánl az Equilor, 6100 forintos célár mellett. A Magyar Telekomra semleges az ajánlás, és 400 forint a célár.

A távközlési cég mellett szól, hogy nő a mobilhasználat és a mobilinternet-előfizetések száma, hiányozni fog viszont, hogy júliusban kiszálltak a lakossági gázszolgáltatásból. A Mol részvényeire tartás az ajánlás, 15 ezer forintos célár mellett. A finomítói marzsok jók, de az alacsony olajár nem kedvez a cégnek. Az INA-ügyben valószínűleg csak a horvát választások után lesz döntés, a csökkenő termelésről szóló kurdisztáni hírek pedig a harmadik negyedévi eredményre negatívan hatnak majd.

A nemzetközi piacokon azonban akadnak jó részvények. Az Equilornál hisznek például az Apple-ben, amelyre 133 dolláros célárat határoztak meg. Az amerikai elektronikai cikkeket gyártó cég mellett szól, hogy az új termékek iránt felpöröghet a kereslet.

A legújabb iPhone 6S készülék előrendelési és forgalmazási adatai túlszárnyalhatják a korábbi típusokét, a karácsonyi vásárlási láz is felpörgetheti a piacot. A jelenlegi árfolyam kedvező beszállási pontnak tűnik, mivel a részvény értékeltsége az ötéves átlag alatt van az elmúlt hetek piaci turbulenciái után. Többletforgalmat hozhat a cégnek az idei évtől, hogy immár a China Mobile is terjeszti a készülékeit.

Az ajánlott részvények között van még a Covestro. A német Bayer most viszi tőzsdére vegyipari üzletágát, ez lehet az elmúlt 15 év legnagyobb német elsődleges kibocsátása. A Covestro a világ vezető poliuretán-gyártója, 2016-tól már osztalékot is fizethet, ami a jelenlegi alacsony kamatkörnyezetben rendkívül vonzóvá teheti a papírt. Az osztalék mértéke elérheti az évi 100-150 millió eurót is.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.