BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megszabadult frankhitelétől az Appeninn

Az Appeninn Holding kedvező feltételekkel váltotta euróalapúra a még megmaradt, 13 milliós svájcifrank-hitelét.

Az Appeninn Holding Nyrt. kedvező feltételekkel váltotta euróalapúra a még megmaradt, 13 milliós svájcifrank-hitelét. Annak köszönhetően, hogy a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában jegyzett társaság 5,5 millió euró hitelt vett fel az Erste Banktól, refinanszírozandó projekthitelét. Ehhez további 3 millió eurónyi önerőt biztosítottak a tőzsdei cégcsoport fő tulajdonosai, a Lehn Consulting AG (33,56 százalék) és az E-Milorg Kft. (29,59 százalék), részben a társaság szeptemberben lezárt kötvénykibocsátása keretében.

A hitelátstrukturálás 6,5 millió euróval csökkenti a társaság banki hitelállományát és jelentős fizetési könnyítést is jelent az Appeninn-csoport számára, mivel a társaság adósságszolgálata éves szinten több mint 650 ezer euróval csökken. E megállapodással a cég összességében 37 millió eurót kitevő ingatlanhitelei ugyanolyan devizanemben vannak, mint amelyekben a díjbevételei felmerülnek, azok 95,5 százaléka euró-, 4,5 százaléka forintalapú.

Az új hitel törlesztési feltételei is kedvezőbbek, éves szinten több mint 650 ezer euróval kisebb terhet ró a társaságra, melynek nettó eszközértéke ily módon 30 százalékkal növekedett. A cégcsoport hitelportfóliójának restrukturálása ezzel lezárult.

„Az Appeninn-csoporttal megkötött újabb szerződés mögött álló ingatlan magas és stabil kihasználtsága és a cégcsoporttal kötött korábbi finanszírozási ügyleteink eddigi tapasztalatai kellő garanciát jelentettek számunkra ahhoz, hogy ezúttal is biztosítsuk a szükséges forrásokat” - mondta Balázs Zoltán, az Erste Bank ingatlanfinanszírozási igazgatója. „A finanszírozási megállapodások alapköve, hogy olyan feltételek mellett nyújtsunk hitelt, amely mellett mindkét fél számára biztosított a megtérülés - a jelenlegi hitelarány és az adósságszolgálat ezt a feltételt mindkét fél számára biztosítani tudja.”

„A devizakockázat kezelése, így a svájci frank hitelünk kivezetése nagyon fontos volt számunkra, a kedvezőbb feltételek miatt azonnali hatásként 2 milliárd forinttal csökkent cégcsoportunk banki hitelállománya, emellett az elért könnyítésekkel új pályára tudjuk állítani egyik fontos, jól működő irodaházunkat” – mondta Székely Gábor, az Appeninn Nyrt. operatív igazgatója. Hozzátéve: “A felszabaduló forrásokat a portfólióelemek hatékonyságnövelésére, illetve újabb ingatlan megvásárlására tudjuk fordítani, amely új értéket teremt a csoport és a befektetők számára.”

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.