BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Richter volt a nap hőse

Kedd délután az amerikai és a nyugat-európai részvényindexek is a korábbi záróértékeik közvetlen közelében tartózkodtak. A Fed elnökének, Janet Yellennek a kora esti beszéde előtt ugyanis kivártak a befektetők az újabb pozíciók felvételével. A magyar tőzsde viszont felülteljesítő volt, a BUX értéke 1,1 százalékot erősödött 7,7 milliárd forintos forgalom mellett. A nagypapírok közül a Richter teljesített a legjobban, a gyógyszergyártó árfolyama 2,3 százalékot emelkedett, így 5423 forinton zárt. A Mol árfolyama 0,7 százalékos erősödést követően 15 960 forinton fejezte be a kereskedést. A Magyar Telekom árfolyama 0,5 százalékot emelkedett, és 441 forinton, míg az OTP árfolyama 1 százalékos erősödést követően 6733 forinton zárt.

A forint stagnálással kezdett az ünnep utáni reggelen, délelőtt azonban gyengülés volt tapasztalható, így késő délután már 314 feletti euróárfolyamot láthattunk, ami durván 0,3 százalékos forintgyengülést jelentett. A dollárral szembeni jegyzések 280 felett jártak, míg egy svájci frankért közel 288 forintot kértek a bankközi devizapiacon.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.