BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyszer fent, egyszer lent

A nap nyertese: SunEdison

Kilőtt a pénteki kereskedésben a SunEdison árfolyama, a részvények közel 20 százalékos pluszba lendültek a New York-i tőzsdén. A befektetők annak a bejelentésnek örültek, hogy a megújuló energiával foglalkozó vállalat megállapodott egy peres ügyben, amelyet egy meghiúsuló felvásárlás kapcsán indítottak a Latin America Power (LAP) részvényesei. A SunEdison eredetileg májusban megállapodott az LAP felvásárlásáról, de a társaság decemberben visszalépett az ügylettől. Emiatt a Latin American Power részvényesei perbe fogták a vállalatot. De most megállapodott a SunEdison arról, hogy 28,5 millió dollárt kifizet, amiért elállt az akvizíciótól. A SunEdison részvényei mélyen alulteljesítők voltak idén, 70 százalékot zuhant az árfolyam, miközben az S&P 500 index 3 százalékot veszített értékéből ugyanezen időtávon.


A nap vesztese: Staples

Több mint 6 százalékot esett a Staples árfolyama azt követően, hogy a társaság közzétette negyedéves gyorsjelentését. Bár jó hír, hogy a cég nyereséges negyedévet zárt, az elemzői várakozásoktól elmaradtak a számok, így a befektetők csalódottsággal fogadták az eredményeket. A társaság bevétele 7 százalékkal esett a január végén zárult negyedévben az előző év azonos időszakához képest, 5,27 milliárd dollárra csökkent. Eközben nettó eredménye 86 millió dollár lett, szemben az egy évvel ezelőtti 260 millió dolláros veszteséggel. Az egyszeri tételek hatásait kiszűrve részvényenként 26 centes profitot könyvelt el az irodai termékeket és szolgáltatásokat értékesítő cég, ami 2 centtel maradt el az elemzői konszenzustól. A társaság az észak-amerikai piacon különösen rosszul teljesített, a bevétel 9 százalékkal esett.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.