BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyszer fent, egyszer lent

A nap nyertese: Happiness and D

Közel 7 százalékot emelkedett a keddi kereskedésben a japán tőzsdén a Happiness and D nevű cég árfolyama, miközben a befektetők a cég féléves gyorsjelentésére vártak, amelyet zárás után tett közzé. A február végén zárult fél évben a társaság 9,17 milliárd jen bevételt könyvelt el, ez 1,5 százalékkal több az egy évvel korábbinál. Eredményszinten viszont rontott a vállalat: működési eredménye 236 millió jen lett, ami közel 6 százalékos visszaesés, nettó eredménye pedig 85 millió jen, ez pedig csaknem 25 százalékkal marad el az egy évvel korábbitól. A cég a nem szokványos nevét onnan kapta, hogy olyan termékeket – ékszereket, parfümöket, kiegészítőket, táskákat – árulnak üzleteiben, amelyek „még boldogabbá” teszik a különleges alkalmakat, például a születésnapokat, esküvőket, évfordulókat.


A nap vesztese: Chipotle Mexican Grill

Csaknem 2 százalékot esett a keddi nyitás előtti kereskedésben Amerikában a Chipotle Mexican Grill részvényeinek árfolyama azt követően, hogy egy elemzőház pesszimista véleménnyel állt elő a cég kilátásait illetően. A Wedbush Securities szerint a cég értékeltsége túlságosan is optimista, a papírokra vonatkozó ajánlásukat pedig a korábbi semlegesről alulsúlyozásra rontották. A Chipotle részvényeit 2014 januárja óta tartotta semleges ajánláson a Wedbush Securities. A részvényekre vonatkozó célárfolyamot is csökkentették, a korábbi 450 dollárról 400 dollárra. Ez 16 százalékkal alacsonyabb a részvények hétfői záróáránál. A részvényekre az elemzőház 2013 áprilisa óta nem adott ilyen alacsony célárat. A Chipotle árfolyama 28 százalékot esett tavaly, nagyrészt az éttermekben kitört bakteriális fertőzések miatt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.