BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Erre figyel ma a piac

Negyedéves gyorsjelentését publikálja az RWE. A német közszolgáltatótól 13,26 milliárd eurós bevételt és 534 millió eurós nettó profitot várnak az elemzők a Thomson Reuters konszenzusa szerint.

A KSH közzéteszi a tavalyi negyedik negyedéves GDP-adatok második becslését. A nyers statisztika szerint éves alapon 3,2 százalékos volt a növekedés, amelynek szerkezetét ma részletesen is megtudhatjuk a jelentésből.

Itthon a fogyasztói árak februári alakulását is megismerjük a KSH közléséből. Januárban éves összehasonlításban 0,9 százalékos volt a drágulás, havi alapon azonban már két hónapja csökkentek az árak.

Az Eurostat az euróövezet negyedik negyedéves GDP-adatait közli. A piaci várakozások szerint éves alapon 1,5, míg negyedéves alapon 0,3 százalékkal bővülhetett az 19 ország által alkotott unió gazdasága.

Japánból is megjön a felülvizsgált negyedik negyedéves GDP-szám. A nyers adat szerint 1,4 százalékkal zsugorodott a gazdaság október és december között. Ezt most várhatóan lefelé módosítják, 0,2 százalékponttal.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.