BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nagyot nőtt tavaly a Groupama nyeresége

A Groupama csoport működési eredménye 26 százalékkal emelkedett, és elérte a 163 millió eurót – közölte a francia biztosító. A javulás két kedvezőtlen hatás ellenére következett be: Törökországban az alacsony kamatkörnyezet, valamint a gépjármű-felelősségbiztosítási piacon hozott jogszabályi és jogi változások nehezítették a biztosító helyzetét. A biztosításból származó működési eredmény 270 millió euró­ra emelkedett 2015-ben. A banki és pénzügyi tevékenység mintegy 9 millió euróval járult hozzá a gazdasági működési eredményhez. A csoport nettó eredménye 43 százalékkal nőtt, és elérte a 368 millió eurót. A tőkehelyzet stabil maradt, 2015. december 31-én a Szolvencia 2 szerinti szavatolótőke-fedezet 263 százalékos volt.

A díjbevétel enyhén emelkedett, 13,7 milliárd eurót tett ki. A vagyon- és felelősségbiztosítási üzletágában a 0,8 százalékkal nőtt a díjbevétel, 7,1 milliárd euróra, a személybiztosítási díjbevétele 6,3 milliárd euró volt, ez 1,1 százalékos emelkedés. Nemzetközi viszonylatban a Groupama 11 országban van jelen, főként Európában. Vannak azonban növekedési bázisai Törökországban, sőt Kínában is, ahol a második helyet foglalja el a külföldi vagyonbiztosítók között 235 millió eurós díjbevételével. A főbb külföldi országok között tartják számon Magyarországot is, nálunk 304 millió euró volt a biztosító díjbevétele, ez enyhe csökkenés 2014-hez képest. Magyarországon a Groupama a harmadik legnagyobb biztosító a Generali és az Allianz után.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.