BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az Audi lekörözte a Mercedest

Továbbra is az Audi és a Mercedes számít a két legvonzóbb munkáltatónak Magyarországon, de tavalyhoz képest helyet cserélt a két cég – derült ki a Randstad globális munkáltatói márkakutatásának magyar eredményeiből. A magyar munkavállalók több mint 63 százaléka szeretne az Audinál dolgozni, míg a Mercedesnél 61 százalékuk helyezkedne el szívesen. Az Audi esetében a hosszú távú biztonságot és a képzési lehetőségeket ítélték a legjobbnak a munkavállalók.

A dolgozók ugyanakkor úgy gondolják, hogy a kecskeméti Mercedes autógyár biztosítja a legjobb karrierlehetőségeket, erős menedzsmenttel és stabil pénzügyi háttérrel bír. „A férfiaknak kiemelkedően fontos a karrierépítés, valamint a biztos pénzügyi háttér, ezért körükben a Mercedes a legvonzóbb munkáltató, míg a nők esetében az Audi Hungaria végzett az élen” – közölte Baja Sándor, a Randstad Hungary ügyvezető igazgatója. A nőknek a férfiakhoz képest fontosabb a munka és magánélet közötti egyensúly fenntartása, a kellemes környezet, valamint a rugalmas lehetőségek megléte.

Iparági szinten viszont már nem az autóipar, hanem a szolgáltató szektor megítélése a legjobb, mivel a munkavállalók szerint itt lehet a legjobb fizetést elérni, emellett a kellemes környezet, és érdekes a munka. A magyar munkavállalók közel fele szívesen dolgozna ezen a területen, megelőzve az autó-, illetve a gyógyszer- és vegyipart.

A felmérés rámutatott, hogy még a legvonzóbb cégeknek is fejlődniük kell, mivel továbbra sem a munkavállalók számára legfontosabb jellemzőkben jeleskednek. A dolgozók szerint elsősorban az erős vezetés, a pénzügyi stabilitás és a jó képzési lehetőségek jellemzik a vállalatokat, miközben ők jó fizetést és biztos állást keresnek.

Munkába lendít a Morgan Stanley

A Morgan Stanley szeptemberben Budapesten is elindítja „Lendüljön újra munkába” (Return to Work) nevű programját, amelynek célja, hogy segítséget nyújtson azoknak, akik legalább két év kihagyás után szeretnének visszatérni hivatásukhoz. A kezdeményezést a vállalat először 2013-ban New Yorkban indította el, majd Londonban, Mumbaiban és Hongkongban is sikerrel vezették be. A 12 hetes – fizetéssel járó – program ideje alatt a résztvevők a Morgan Stanley budapesti irodájának különböző divízióiban dolgozva fejleszthetik tovább szakmai tudásukat, tapasztalataikat, rendszeresen találkozhatnak felső vezetőkkel, miközben mentorok segítik őket a visszailleszkedésben. A programot április 21-én nyílt napon mutatják be.


Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.