BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyszer fent, egyszer lent

A nap nyertese: Regions Financial

Az S&P 500 index legjobb teljesítményt mutató részvénye volt pénteken a nyitást követő percekben a Regions Financial. A társaság papírjainak árfolyama több mint 3 százalékot emelkedett. A meglódulást a cég negyedéves gyorsjelentése váltotta ki. A vállalat 1,4 milliárd dolláros bevétellel zárta az időszakot, nettó eredménye pedig 257 millió dollárra rúgott. Az egy részvényre jutó eredménye 20 cent volt, ami minimálisan múlta felül az elemzői várakozásokat, a konszenzus ugyanis 19 centes profitról szólt. A folyó negyedévre 20 centes egy részvényre jutó nyereséget várnak az elemzők, ami szintén minimális változást jelentene az előző év azonos időszakához képest. Az elemzők jellemzően vételre vagy tartásra ajánlják a társaság részvényeit: 32 elemző közül mindössze egy javasolja alulteljesítésre, egy pedig eladásra a papírokat.


A nap vesztese: Valeant

Eladói nyomás alá kerültek a kanadai gyógyszercég, a Valeant részvényei pénteken a nyitás előtti amerikai kereskedésben, az árfolyam 2 százalékot gyengült. A társaság kapcsán friss hír, hogy – lapértesülések szerint – befektetési bankokkal vette fel a kapcsolatot, miután több cég is érdeklődött egyes eszközei iránt. A Valeant emiatt arra kérte fel a befektetési bankokat, hogy vegyék számba a lehetőségeket, köztük egyes tevékenységek értékesítését. Döntés egyelőre még nem született eszközök eladásáról. A vállalat tavaly került a befektetők célkeresztjébe, amikor kérdések merültek fel a számviteli politikájával és az üzleti modellel kapcsolatban. Azóta tőzsdefelügyeleti vizsgálatokról, feltárt számviteli hibákról, profitfigyelmeztetésről és az auditált beszámolók csúszásáról hallhattak a befektetők a Valeanttal kapcsolatban.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.