BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyszer fent, egyszer lent

A nap nyertese: Darden Restaurants

Közel 3 százalékot emelkedett a Darden Restaurants árfolyama az amerikai tőzsdén kedden a nyitás előtti kereskedésben, miután közzétette negyedéves gyorsjelentését. Az éttermeket üzemeltető cég bevétele 1,85 milliárd dollárra nőtt az egy évvel ezelőtti 1,73 milliárd dollárról. Profitszinten viszont csökkenésről számolt be a cég, nettó eredménye 105 millió dollárra esett, ami 21 százalékos visszaesésnek felel meg. Egy részvényre jutó eredménye 1,21 dollár lett, ami 2 centtel haladta meg az elemzői konszenzust. Az idei évre valamivel optimistább a menedzsment, mint az elemzők, miközben a konszenzus szerint 3,48 dollárt várnak a piacok, addig a vezetőség 3,48 és 3,52 dollár közötti profitot jósol részvényenként. Idén felülteljesítők voltak a Darden Restaurants részvényei, a gyorsjelentést megelőzően 6 százalékos erősödésnél tartottak az év eleje óta.


A nap vesztese: ThyssenKrupp

Jelentősen gyengültek a német acélipari vállalat, a ThyssenKrupp részvényei a keddi kereskedésben, a papírok több mint 5 százalékkal értékelődtek le, ezzel látványosan alulteljesítettek a vezető német cégeket tömörítő DAX indexben. A részvényekkel kapcsolatban friss hír volt, hogy a vállalat megállapodott a brazil Vale nevű céggel, hogy megvásárolja bajban lévő acélgyártó üzemének, a CSA-nak a 27 százalékát. A ThyssenKrupp ezzel a brazil acélgyártó 100 százalékos tulajdonosává válik, és szabad kezet kap a működtetésében, melyet 2013-ban megpróbált, azonban végül nem tudott eladni. A tranzakciót jelképes összegért hajtanák végre a felek. A CSA a tavalyi év végén 2,6 milliárd eurós adósságállománnyal rendelkezett. A CSA termelési költségei azonban a magas infláció, a brazil fizetőeszköz volatilitása, valamint a gazdaság recesszióba kerülése miatt jelentősen megemelkedtek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.