BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyszer fent, egyszer lent

A nap nyertesei: gyógyszergyártók

Felülteljesítők a csütörtöki kereskedésben az európai gyógyszergyártók azt követően, hogy a Pfizer és az Allergan hatalmas fúziója meghiúsult. Az amerikai kormányzat ellenkezése miatt a Pfizer végül elállt a szektortárs felvásárlásától, aminek értéke elérte volna a 150 milliárd dollárt. A kifogás az volt, hogy csak adóoptimalizálásra használná a gyógyszergyártó az akvizíciót. Viszont az, hogy nem jön létre az ügylet, felvásárlási spekulációkat indíthat el, hogy esetleg a Pfizer más, akár európai célpontokat keres. Elemzők az Astrazenecát és a GlaxoSmithKline-t említették potenciális célpontként. A csütörtöki kereskedésben az Astrazeneca árfolyama 1 százalék feletti emelkedést könyvelt el, és a GlaxoSmithKline is hasonló mértékű felértékelődést mutatott az egyébként kedvezőtlen részvénypiaci hangulat közepette. A BB Biotech szintén 1 százalékot erősödött.


A nap vesztese: Twitter

Jelentős eladói nyomás alá került a csütörtöki kereskedésben a Twitter árfolyama, a részvények a nyitás előtti kereskedésben 3 százalékot estek. A befektetőket elbizonytalaníthatta, hogy a Morgan Stanley negatív hangvételi elemzést közölt a cégről, a részvényekre megfogalmazott célárfolyamát a korábbi 18 dollárról 16 dollárra vágta vissza, továbbá a folyó évre a felhasználószám növekedésére vonatkozó előrejelzését a felére csökkentette. A Morgan Stanley alulsúlyozásra javasolja a Twitter-részvényeket a befektetőknek, a legpesszimistább forgatókönyvénél pedig 8 dolláros célárat határoz meg a papírokra. A Morgan Stanley azzal együtt ilyen pesszimista, hogy a cég legutóbb értékes szerződést között az NFL-lel. A részvények az elmúlt 12 hónapban több mint 67 százalékot estek, miközben az S&P 500 index lényegében stagnált.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.