BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyszer fent, egyszer lent

A nap nyertesei: olasz bankok

A bajba jutott olasz bankok kisegítésére állami mentőalapot hoznak létre, amely akár már hétfőn megkezdheti működését. Az alap a bankok rossz minőségű hitelportfólióit vállalná át, de pontos működése egyelőre nem ismert. A bizonytalanságot az is fokozza, hogy az olasz állam masszívan eladósodott, így nem biztos, hogy az olasz bankok teljes, összesen 360 milliárd eurónyi késedelmes hitelállományát átvállalná az alap, amely többségében magánbefektetők tulajdonában lenne. A 360 milliárd eurós portfólióméret egyébként a teljes európai nem teljesítő hitelállománynak a harmadát jelenti. Mindenesetre a befektetők örülnek a hírnek, az olasz bankok, így az UniCredit, a Banco Popolare és az UBI Banca árfolyama 6-10 százalék közötti mértékben emelkedett.


A nap vesztese: Gap

A Gap amerikai ruházati kiskereskedelmi lánc részvényeit napok óta keményen büntetik a befektetők. A csütörtöki 4 százalékos esést követően az amerikai piacok pénteki nyitása után további 10 százalékot csökkent a cég árfolyama. Ennek hátterében elsősorban az állt, hogy a vállalat márciusi árbevétele 1,43 milliárd dollár volt, szemben az egy évvel korábbi 1,53 milliárd dolláros értékkel. Ráadásul az árbevétel területén alulmúlták az elemzői várakozásokat is, arról nem is beszélve, hogy a vállalat menedzsmentje arra figyelmeztetett, hogy az első negyedévben a bruttó marzs alacsonyabb is lehet. Az erőteljes zuhanások hatására a Gap árfolyama megközelítette a technikailag és lélektanilag egyaránt fontos 25 dolláros szintet, ami erős támaszként funkcionálhat, és megálljt parancsolhat a további esésnek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.