BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyszer fent, egyszer lent

A nap nyertesei: német autógyártók

A német DAX index legjobb teljesítményt mutató papírjai között találjuk szerdán a német autógyártók részvényeit. A Volkswagen árfolyama több mint 4 százalékot emelkedett, a Daimler részvényei 3 százalékkal értékelődtek fel, a BMW papírjai pedig 3,5 százalékkal kerültek feljebb. Az általánosan jó részvénypiaci hangulat mellett az is állhatott a szárnyalás mögött, hogy a BMW közzétette legfrissebb értékesítési adatait. A csoport több mint 240 ezer darab személyautót értékesített márciusban, ami új rekord a vállalatnál. Ez 3,5 százalékos növekedésnek felel meg az előző év azonos időszakához képest. Az év eleje óta 557 ezer járművet adott el a cég, ami közel 6 százalékos emelkedés. Európában és Ázsiában csaknem 10 százalékkal több autót tudott eladni a német prémiumautó-gyártó az év első három hónapjában, mint egy évvel korábban.


A nap vesztese: olaj

Eladói nyomás alá került az olaj a szerdai kereskedésben, az amerikai WTI 1,3 százalékot esett, ezzel ismét 42 dollár alá került. Az olajár azt követően vette lefelé az irányt, hogy kedden jelentős emelkedést produkált, ami elsősorban annak volt köszönhető, hogy a hírek szerint Szaúd-Arábia és Oroszország áttörést ért el az olajkitermelés korlátozásáról folytatott tárgyalásokon, Irán magatartásától függetlenül. Az olaj szempontjából kiemelt jelentőségű lesz a hét végi dohai találkozó, melynek kezdeményezői Oroszország, Szaúd-Arábia, Venezuela és Katar. Ezek az országok azt javasolják, hogy az olajtermelést az idei januári szinten fagyasszák be. Eleinte az egyezséget Irán csatlakozásához kötötték, az azonban erre nem hajlandó addig, amíg el nem éri a jelenlegi szintet több mint 1 millió hordóval meghaladó, napi 4 millió hordós termelést.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.