BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyszer fent, egyszer lent

A nap nyertese: Textron Inc.

A friss megrendelések repítették magasba a Textron Inc. negyedéves eredményeit, ennek nyomán 2,5 százalékkal 39 dollárra erősödött a cég részvényárfolyama New Yorkban. A Cessna és Beechcraft kisrepülőket és a Bell helikoptereket gyártó amerikai cégcsoport légi ipari részlegének, a Textron Aviationnek a forgalma 3,8 százalékkal bővült. A katonai és rendfenntartási célokra alkalmas repülő eszközöket – közte a drónokat – gyártó Textron Systems 2,3 százalékos forgalombővülést produkált. A negyedév 150 millió dolláros adózott nyereséget hozott, szemben az egy évvel korábbi 128 millióval. A cégcsoport árbevétele 4,2 százalékkal gyarapodott, a 3,20 milliárd dolláros összeg ötvenmillióval haladta meg az előzetes várakozásokat.


A nap vesztese: Angie’s List

Jelentős eladói nyomás alá kerültek a szerdai kereskedésben az Angie’s List részvényei a New York-i tőzsdén, a nyitás előtti kereskedésben 7 százalékot estek a papírok. A befektetők attól ijedtek meg, hogy a cégek, szolgáltatások minősítésével foglalkozó vállalat idei első negyedévre közzétett eredménybeszámolója meglehetősen gyenge lett. Az időszakban 4 millió dolláros, egy részvényre vetítve 7 centes veszteséget szenvedett a vállalat, miközben a Wall Street elemzői részvényenként 5 centes veszteséget vártak. A negyedéves árbevétel 83,9 millió dollár lett, ami szintén elmaradt a 86,4 millió dolláros piaci konszenzustól (FactSet). A regisztrált felhasználóktól eredő bevételek 24,4 millió dollárt tettek ki, 12 százalékkal kevesebbet, mint az egy évvel korábbi azonos időszakban. A menedzsment ugyanakkor megerősítette a folyó évre vonatkozó bevételi előrejelzéseit.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.