BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyszer fent, egyszer lent

A nap nyertese: Remy Cointreau

Több mint 8 százalékot emelkedett a keddi kereskedésben a Remy Cointreau árfolyama, miután közzétette negyedéves értékesítési adatait. A március végén zárult negyedévben 251,5 millió eurós bevételt ért el a társaság, az összehasonlítható alapon számolt bevételek pedig 9,8 százalékkal emelkedtek. Ez jelentősen meghaladta az elemzői várakozásokat, a konszenzus alapján ugyanis 5,2 százalékos dinamikára számítottak a piacok. Ez az előző negyedévhez képest a növekedés gyorsulását jelenti, az előző időszakban ugyanis 3,2 százalékkal emelkedtek a cégnél az összehasonlítható alapon számolt bevételek. A javuló teljesítmény elsősorban Kínának köszönhető, ahol egyre nagyobb a kereslet a francia italgyártó konyakja iránt. A konyak eladásaiból származó bevételek 12,3 százalékkal nőttek az egy évvel ezelőtti szinthez képest.


A nap vesztese: Sucampo Pharmaceuticals

Közel 20 százalékot zuhant a nyitás előtti kereskedésben a Sucampo Pharmaceuticals árfolyama, miután a gyógyszergyártó egyik terméke elbukott a klinikai tesztek korai fázisában. A társaság bejelentette, hogy le is állítja a gyógyszer fejlesztését, ami a reflux kezelésére szolgált volna. Helyette egy a daganatos megbetegedések kezelésére szolgáló készítmény fejlesztésére fókuszál. A társaság részvényei alulteljesítők voltak idén, az év eleje óta (a keddi zuhanást megelőzően) több mint 13 százakkal értékelődtek le, miközben az S&P 500 index több mint 10 százalékot emelkedett. A társaság a március végén zárult negyedévben közel 50 százalékos bevételnövekedést könyvelhet el az elemzői várakozások szerint, egy részvényre jutó eredménye pedig hasonló mértékben emelkedhet. A teljes évre 30 százalék feletti bevételnövekedés várható az elemzői konszenzus szerint.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.