BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyszer fent, egyszer lent

A nap nyertese: Dreamworks

Felvásárlási ajánlatot kapott a DreamWorks Animation, amire szárnyaltak a részvények a csütörtöki kereskedésben. A Comcast leányvállalata, az NBC Universal 3,8 milliárd dolláros ajánlatot tett a társaságra, ez részvényenként 41 dollárnak felel meg. Ez az előző napi záróárhoz képest 27 százalékos prémiumot jelent, ennek megfelelően a kereskedést közel 23 százalékos plusszal indította a papír csütörtökön az amerikai tőzsdén. Az animációs filmeket gyártó Dreamworks a jövőben az Universal Filmed Entertainment Group alatt működik majd, amely magában foglalja többek között az Universal Picturest is. Az akvizíció a várakozások szerint 2016 végén zárulhat le, amennyiben a versenyhatóságok is jóváhagyják. A cég abban bízik, hogy a filmes, a televíziós és a játékparkos üzletág növekedését is segíti majd a felvásárlás.


A nap vesztese: AbbVie

A gyógyszeripari kutatás-fejlesztéssel foglalkozó AbbVie megállapodott a Stemcentrx 5,8 milliárd dollárért való megvásárlásáról. A tranzakció révén az AbbVie portfóliója tovább bővülhet a rákos megbetegedések kezelésére szolgáló készítményeknél. A felvásárlást készpénzzel és részvényekkel finanszírozná a vállalat. Az AbbVie vezetősége szerint a felvásárlás 20 centtel csökkentheti az idei évi adózott egy részvényre jutó eredményt, 2020-tól azonban már eredménynövelő lehet a tranzakció. A társaság emellett közzétette az idei első negyedévre vonatkozó eredménybeszámolóját is, az 1,15 dolláros részvényenkénti nettó profit megfelelt a korábban adott várakozásoknak. A bevételek viszont kismértékben elmaradtak az elemzői konszenzustól, ami közrejátszhatott abban, hogy a részvények több mint 2 százalékot estek csütörtökön a nyitás előtti amerikai kereskedésben.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.