BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyszer fent, egyszer lent

A nap nyertese: Darty Plc

Több mint 23 százalékot emelkedett csütörtökön a londoni tőzsdén az elektronikai cikkek kiskereskedelmével foglalkozó Darty árfolyama, miután valóságos felvásárlási harc alakult ki a vállalatért. A dél-afrikai kiskereskedelmi cég, a Steinhoff megemelte a cégre adott ajánlatát 1,2 milliárd dollárra. Ez a vállalat második ajánlata, részvényenként 150 pennyre értékeli a társaságot. A Darty felvásárlásáért a Fnac nevű cég is harcol, amely részvényenként 145 pennyt ajánlott a vállalatért. Az ajánlat megemelésének hírére a Darty árfolyama öt éve nem látott magasságba emelkedett, valamivel az ajánlati ár fölé, 153 pennyre. A menedzsment közölte, hogy mind a két ajánlatot fontolóra veszi és értékeli. A Steinhoffnak azért vonzó a cég, mert ezzel Euró­pában szerezhetne kitettséget, a Fnac pedig diverzifikálhatná a termékkínálatát.


A nap vesztese: Biogen

Eladói nyomás alá kerültek a csütörtöki kereskedésben az amerikai gyógyszercég, a Biogen részvényei, a papírok

2 százalékot estek a nyitás előtti kereskedésben. A befektetők kedvezőtlenül fogadták a társaság negyedéves eredménybeszámolóját, mely az elemzői várakozásokhoz képes felemás képet festett. A bevételek 2,73 milliárd dollárra emelkedtek az egy évvel korábbi 2,56 milliárd dollárról, az elemzői várakozásoktól azonban így is elmaradtak. Az egyszeri tételektől tisztított egy részvényre jutó eredmény 4,79 dollár volt a legutóbbi lezárt negyedévben, ami felülmúlta a 4,44 dolláros elemzői konszenzust. A menedzsment nem adott eredmény-előrejelzéseket a folyó évre, ugyanakkor jelezte: harmadik fázisba lépett klinikai vizsgálatokat kezdenek a korai Alzheimer-betegségek kezelésére szolgáló készítményeiknél.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.