BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyszer fent, egyszer lent

A nap nyertese: Tribune Publishing

Felvásárlási hírekre száguldott 50 százalékot hétfőn a nyitás előtti kereskedésben a Tribune Publishing árfolyama. A Gannett Co., amely a többi között az USA Today kiadója, 815 millió dolláros ajánlatot tett a szektortársára (az összesen 390 millió dolláros hitelét beleértve). Ez részvényenként 12,25 dollárnak felel meg, ami 63 százalékos prémiumot jelent a pénteki záróárhoz képest. A Los Angeles Timest kiadó Tribune Publishing visszautasította a tárgyalásokat a versenytárssal, így ellenséges felvásárlási sztori bontakozik ki. „Minden lehetőséget számba veszünk, hogy véghezvigyük ezt a tranzakciót” – mondta a Gannett vezérigazgatója. A Gannett teljes egészében készpénzzel fizetné ki a felvásárlási árat. 2014-ben feldarabolták a vállalatot, a Tribune Publishing most a kiadásért, a Tribune Media pedig a digitális médiatartalomért felel.


A nap vesztese: Perrigo Company

Közel 13 százalékot zuhant hétfőn az amerikai tőzsdén nyitás előtt a Perrigo Company árfolyama, miután profit warningot tett közzé a cég, és a társaság vezérigazgatója bejelentette lemondását. Joseph Papa, a lemondó vezérigazgató a botrányba keveredett gyógyszercégnél, a Valeantnál folytatja pályafutását. A Perrigo John Hendricksont nevezte ki új vezetőjének azonnal hatállyal, aki 2015 októbere óta az elnöki posztot töltötte be a cégnél, és 27 éve áll a vállalat alkalmazásában. A társaság közölte továbbá, hogy egy 2015-ös felvásárlásával kapcsolatban jelentős veszteségleírást visz véghez. Ennek eredményeként az idei évet 8,2-8,6 dolláros egy részvényre jutó eredménnyel zárhatja, szemben a 9,52 dolláros elemzői várakozással. A piaci környezet sem túl kedvező a cég számára, a gyógyszergyártók az erős versennyel küzdenek, ami nyomást gyakorol az árakra.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.