BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyszer fent, egyszer lent

A nap nyertese: Jetblue Airways

Közel 3 százalékot emelkedett a nyitás előtti kereskedésben a JetBlue Airways árfolyama azt követően, hogy közzétette első negyedéves eredményeit. A légitársaság folyamatosan növeli kapacitásait, ennek köszönhetően 14 százalékkal emelkedő utasforgalomról számolhatott be az előző év azonos negyedévéhez képest. Eközben viszont az üzemanyagár csökkenése miatt az üzemanyagköltsége 36 százalékkal zuhant. Nettó eredménye 199 millió dollár lett a január–márciusi időszakban, ami részvényenként 59 centnek felel meg. Ez kellemes meglepetést okozott az elemzői várakozásokhoz képest, a Thomson Reuters konszenzusa alapján ugyanis 53 centre számítottak a befektetők. „A növekedési stratégiánk erős teljesítményt hozott, a profitrátáink magasabbak a versenytársakéinál” – mondta a légitársaság vezérigazgatója. A kapacitásbővítés idén is folytatódik.


A nap vesztese: Sarepta Therapeutics

Hatalmas esést produkáltak a Sarepta Therapeutics részvényei kedden, a nyitás előtti kereskedésben, a papírok 50 százalékot zuhantak, ezért a kereskedést is felfüggesztették. A részvényeknél meglehetősen nagy volt a forgalom, a nyitás előtti kereskedésben közel 2 millió darab papír cserélt gazdát. Az esést az váltotta ki, hogy az amerikai gyógyszerfelügyelet tanácsadó testülete nem javasolta, hogy a szervezet jóváhagyja a Duchenne-féle izomdisztrófia kezelésére kifejlesztett készítmény piaci bevezetését. A gyógyszerfelügyeletnek nem kötelessége követni a tanácsadó testület javaslatát, azonban a gyakorlatban sokszor így tesz. Az amerikai gyógyszerfelügyelet május 26-án vizsgálja felül a készítményt. A Duchenne-féle izomdisztrófia nagyon ritka betegség, a világon 3500-5000 férfiből mindössze egyet érint.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.