BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Erre figyel ma a piac

Délután jönnek Amerikából a kiskereskedelmi forgalom legfrissebb adatai, az elemzők arra számítanak, hogy a februári 0,1 százalékos visszaesést követően márciusban 0,4 százalékkal növekedhetett a forgalom a tengerentúlon. Ez pedig akár az inflációra is élénkítően hathat, így a Fed is figyelhet az adatra.

Magyar idő szerint este nyolckor jelenik meg az amerikai jegybank friss Bézs könyve, melyben a Fed a gazdaság állapotáról nyújt áttekintést. A kiadványban valószínűleg nem tesznek utalást a rég várt következő kamatemelés időpontjára, ennek ellenére a piac figyel a publikációra.

A KSH a februári ipari termelés második becslését közli reggel, majd délelőtt hasonló statisztika érkezik az Eurostattól is. Az előzetes adat csalódást okozott Magyarországon, hiszen januárhoz képest 0,8 százalékos volt a visszaesés, ezt cáfolhatja most meg a friss közlés.

Közzéteszi féléves eredményeit a brit kiskereskedelmi lánc, a Tesco. A bolthálózat 27,8 milliárd font bevételt érhetett el az elemzők szerint, ami közel 13 százalékos csökkenésnek felel meg az előző év azonos időszakához képest.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.