BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Erre figyel ma a piac

A Chevron pénteken, az amerikai tőzsdék nyitása előtt közzéteszi első negyedéves eredményeit. Az olajtársaság 21,4 milliárd dolláros bevételt és részvényenként 20 centes veszteséget érhetett el az időszakban.

Az Exxon Mobil is publikálja a január–márciusi időszakra vonatkozó számait . Az olajtársaság 31 centes egy részvényre jutó eredményt könyvelhetett el, ami nagy visszaesés az egy évvel ezelőtti 1,17 dollárhoz képest.

Az Eurostat közzéteszi az eurózóna idei első negyedéves GDP-növekedésének első becslését. Éves alapon 1,4 százalékos lehetett a bővülés, ami az előző negyedévhez képest 0,2 százalékpontos lassulást jelentene.

Az euróövezet áprilisi előzetes harmonizált fogyasztói árindexe is érkezik. Németországban a várt 0,2 helyett 0,3 százalékkal csökkentek az árak, így az eurózónás tényadat is a vártnál alacsonyabb lehet.

Az Egyesült Államokban a személyes jövedelmek és kiadások márciusi statisztikáit közlik. A várakozások szerint a jövedelmek 0,2 százalékkal, míg a fogyasztás 0,1 százalékkal nőhetett februárhoz képest.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.