BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Felfüggesztett Norbi Update-részvények

Keddtől nem teljesíthetnek adásvételi megbízást a brókercégek a Norbi Update Lowcarb részvényeire a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT), mivel azokat a Magyar Nemzeti Bank (MNB) felfüggesztette. Az intézkedést azzal indokolták, hogy a fitneszguru és felesége által közel 88 százalékban tulajdonolt társaság megsértette a tájékoztatási kötelezettségre vonatkozó jogszabályi előírásokat. Például elmulasztotta közzétenni, hogy március 31-én hány szavazati jog kapcsolódott a részvényeihez sorozatonként, illetve hány saját részvényt birtokolt a cég, s mekkora volt az alaptőkéje, noha ezek nyilvánosságra hozatala a tőkepiacról szóló törvény alapján kötelező. Az MNB észlelte továbbá, hogy bár a Norbi Update a saját és a BÉT honlapján március 30-án közzétette az április 29-re összehívott rendkívüli közgyűlésének meghívóját, ezt a jegybank által működtetett hivatalos közzétételi helyen nem tette meg, noha ezt jogszabály szintén előírja.

A cég azt állítja, azért nem teljesítette törvényi kötelezettségeit, mert az érdekkörében felmerült technikai okokból képtelen használni a jegybank által működtetett hivatalos közzétételi helyet, amit az MNB a rendelkezésére álló egyéb bizonyítékok alapján megerősített. A jegybank hétfőn a hivatalos közzétételi hely használatával összefüggésben már mintegy 1 millió forintra bírságolta a Norbi Update-et. A cég részvényeinek felfüggesztése addig tart, amíg a társaság nem a jegybank által előírt módon teljesíti rendkívüli, illetve rendszeres tájékoztatási kötelezettségét. A szavazati jogokat mindenesetre tegnap már publikálta, illetve tőzsdezárás után a cég – valamennyi szükséges helyen – bejelentette, a közzétételt eddig akadályozó technikai hibátvégül sikerült elhárítania. Így talán már ma megkezdődhet a kereskedés.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.