BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Végrehajtást indíthatnak a Bankszövetség ellen?

A GVH engedélyezte, hogy a Bankszövetség részletekben fizesse ki a januári gigabüntetését, de a bírsággal a szervezet így is feléli tartalékait.

A bankszövetség arra vár, hogy a bíróság felfüggessze a fizetési kötelezettséget abban az ügyben, amelyben a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) négymilliárd forintot meghaladó büntetést rótt ki januárban a szervezetre a Bank­Adat iparági átfogó adatbázis miatt – tudta meg a Magyar Idők a szervezet főtitkárától.

Kovács Levente elmondta: a GVH engedélyezte a bankszövetségnek, hogy részletekben fizesse ki a büntetést, amiből eddig kétszer kétszázmillió forintot teljesített. A kiszabott bírság mértéke sokszorosan felülmúlja a szövetség teljes éves gazdálkodási tételeit, tagbevételeit, így ezzel felélik utolsó tartalékaikat. Ezzel együtt bíznak abban, hogy számukra kedvező módon ér véget az ügy.

Ha a bankszövetség nem tudja kifizetni a bírságot, a GVH végrehajtási eljárást indít, amelyet az adóhatóság foganatosít, így a mögöttes felelősként megnevezett bankoknak kell helytállniuk.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.