BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyszer fent, egyszer lent

A nap nyertese: Allergan

Négy százalék feletti emelkedést könyveltek el az Allergan részvényei az amerikai tőzsdék nyitása előtt annak köszönhetően, hogy az igazgatóság egy 10 milliárd dolláros sajátrészvény-vásárlási programot hirdetett meg. Ez a jelenlegi piaci kapitalizáció több mint 12 százalékát teszi ki. Ebből 4-5 milliárd dollárt a következő 4-6 hónapban teljesít a társaság, a piaci körülményektől függően. De csak azután kezdődnek meg a sajátrészvény-vásárlások, hogy leválasztja a generikus üzletágát, a Tevát. A várakozások szerint ez 2016 júniusában zárulhat le. A menedzsment fenntartja a lehetőségét annak, hogy tovább bővíti a sajátrészvény-vásárlási programját, ha a kedvező piaci feltételek fennmaradnak, és a részvényesek is jóváhagyják. De hozzátették, hogy bármikor le is állíthatják a sajátrészvény-vásárlásokat.


A nap vesztese: Lumber Liquidators

Több mint 10 százalékot esett kedden, a nyitás előtti kereskedésben a Lumber Liquidators árfolyama, miután a társaság közzétette első negyedéves eredményeit. A padlóanyagokat gyártó vállalat a negyedik egymást követő negyedévben számolt be a bevételek csökkenéséről, miután biztonsági problémák merültek fel bizonyos termékeivel kapcsolatban. Néhány kínai beszállítóktól származó terméke a határérték felett tartalmazott rákkeltő anyagokat. A január–márciusi időszakban bevétele 10 százalékkal esett az előző év azonos negyedévéhez képest. A társaság sokat költ perekre a kifogásolt terméke kapcsán, legutóbb például 26 millió dollár kifizetéséről egyezett meg. A nettó eredmény szintjén 32 millió dolláros veszteséget könyvelt el, ami részvényenként 1,2 dollárnak felel meg. Az elemzők csak 24 centes veszteségre számítottak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.