BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyszer fent, egyszer lent

A nap nyertese: UBI Banca

Felülteljesítők a pénteki kereskedésben az olasz Unione di Banche Italiane részvényei, az olasz bank árfolyama több mint 3 százalékkal menetelt felfelé. A cég menedzsmentje kommentálta a csütörtökön közzétett negyedéves gyorsjelentést, kifejtve, miként sikerült csökkenteni a nem teljesítő hitelek arányát. További jó hír volt, hogy a Citigroup a negyedéves eredmények láttán vételre minősítette fel a bank részvényeit. A befektetőket az sem zavarta, hogy közben több elemző csökkentette a társaság részvényeire vonatkozó célárfolyamát. A Kepler Chevreux 4,4 euróról 4,2 euróra, a Barclays 4,6 euróról 4,4 euróra vágta a célárat. A bank negyedéves gyorsjelentése egyébként nem lett túl pozitív, a nettó eredménye közel a felére, 42 millió euróra esett a január–márciusi időszakban a tavalyi év hasonló időszakához képest.


A nap vesztese: J. C. Penney

Jelentős eladói nyomás alá kerültek pénteken a nyitás előtti amerikai kereskedésben a kiskereskedelmi óriás, a J. C. Penney részvényei, a papírok 10 százalék feletti mínuszban is jártak, majd 1,5 százalék körüli mínuszba kapaszkodtak vissza. A lejtmenet annak tudható be, hogy a vállalat csalódást keltő eredményeket közölt idei első negyedévére. A cég nem tudta magát függetleníteni a kiskereskedelmi szektorban zajló kedvezőtlen folyamatoktól, a forgalom a negyedévben 1,6 százalékkal 2,81 milliárd dollárra csökkent. Az elemzők arra számítottak, hogy a bevételek 2,92 milliárd dollárra emelkednek. A nettó eredmény viszont a várakozásoknál jobb lett, a társaság egy részvényre jutó kiigazított eredménye 32 centes mínusz lett, szemben a 38 centes veszteséget előrevetítő elemzői várakozásokkal.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.