BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyszer fent, egyszer lent

A nap nyertese: Microsoft

A szélesebb körű piacot felülteljesítve, 1 százalékos emelkedéssel indította a keddi kereskedést a Microsoft árfolyama egy optimista elemzői véleményt követően. A Cowen elemzője tartásról felülsúlyozásra minősítette fel az amerikai szoftvergyártó részvényeit, amit azzal indokolt, hogy a befektetők „túlreagálták” a legutóbbi gyorsjelentést. Nagy volt az ijedelem, pedig az olyan kulcsfontosságú területeken, mint az Office programcsomag vagy a felhőszolgáltatások, még növekedhetnek – véli az elemző. Április végén tette közzé a Microsoft első negyedéves gyorsjelentését, amelyben a vártnál gyengébb bevételi- és profitszámokat közölt. Gyakorlatilag megállt a növekedés a cégnél, amiben az erős dollár is szerepet játszott. A negyedéves eredmények publikálása óta a Microsoft részvényei közel 10 százalékot veszítettek értékükből.


A nap vesztese: Autozone

Közel 2 százalékot esett kedden a nyitás előtti kereskedésben az Autozone árfolyama, miután a társaság közzétette negyedéves eredményeit. Az autóalkatrészeket forgalmazó társaság bevételei 2 százalékkal nőttek a legalább egy éve nyitva tartó üzletekben az előző év azonos időszakához viszonyítva. A nettó eredmény szintjén 5,9 százalékos növekedésről számolt be a cég, ami csalódást okozott a befektetőknek. Pénzügyi évének harmadik negyedévét 327 millió dolláros nyereséggel zárta a társaság, ami részvényenként 10,77 dollárnak felel meg. A Thomson Reuters által megkérdezett elemzők 10,92 dolláros egy részvényre jutó eredményt vártak. A bevétel 4 százalékkal emelkedett, 2,59 milliárd dollárra, ami szintén elmaradt a várakozásoktól, hiszen az elemzők 2,65 milliárd dollárra számítottak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.