BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyszer fent, egyszer lent

A nap nyertese: Burlington Stores

Több mint 6 százalékkal ugrott meg a nyitás előtti kereskedésben a Burlinton Stores árfolyama azt követően, hogy a társaság közzétette gyorsjelentését. A kiskereskedelmi cég jelentős profitnövekedésről számolt be az április végén zárult negyedévre, és megemelte a teljes évre vonatkozó várakozásait. 37,5 millió dolláros profitot könyvelt el az időszakban, ez 46 százalékos növekedésnek felel meg az előző év azonos negyedévéhez képest. Az egyszeri tételek hatásait kiszűrve részvényenként 57 centes profitot ért el, miközben a piacok 44–48 cent közötti profitot vártak. A teljes évre 7,1 százalék és 7,6 százalék közötti bevételnövekedést jósol most a menedzsment, miközben a korábbi prognózis 6,5–7,5 százalék volt. Az egy részvényre jutó eredmény 2,68–2,78 dollár között lehet, ami 6-6 centtel magasabb a korábbi célkitűzésnél.


A nap vesztese: Ionis Pharmaceuticals

Több mint 20 százalékot esett csütörtökön a nyitás előtti kereskedésben az Ionis Pharmaceuticals árfolyama, miután a gyógyszergyártó közölte, hogy partnere, a GlaxoSmithKline kihátrált egy közös fejlesztésű készítmény teszteléséből. Az amerikai élelmiszer- és gyógyszeripari felügyelet (FDA) áprilisban leállította az Ionis-TTR elnevezésű hatóanyag harmadik fázisú tesztelését. A gyógyszer egy szívbetegség kezelésére szolgálná. A GlaxoSmithKline azt közölte, hogy a jövőben mérlegeli majd a hatóanyaggal kapcsolatos lehetőségeket, amikor elérhetővé válnak adatok más tesztekből, amelyek jelenleg is folyamatban vannak. Az Ionis folytatja a teszteket a betegség egy bizonyos fajtájára, aminek a jövő év elején lehetnek eredményei. Az Ionis részvényei eddig sem teljesítettek fényesen, a papírok árfolyama az év eleje óta több mint 40 százalékot esett.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.