BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyszer fent, egyszer lent

A nap nyertese: HP Enterprises

Nagyot emelkedett szerdán a nyitás előtti amerikai kereskedésben a Hewlett Packard Enterprises árfolyama, a részvények 13 százalékot drágultak. A befektetők megörültek annak, hogy a társaság egy részvényre jutó eredménye megfelelt az elemzői várakozásoknak a második pénzügyi negyedévben, a bevétel pedig felülmúlta azokat. A társaság azt is bejelentette, hogy leválasztja a vállalati szolgáltatásokra specializálódott üzletágát, ez a Computer Sciences nevű céggel egyesül majd. A tranzakció a HP Enterprisest 8,5 milliárd dollárra értékeli. Az ügylet előreláthatólag 2017 márciusában zárulhat le. A cégek az egyesüléstől az első évben 1 milliárd dolláros szinergiát várnak. A megállapodással a HP Enterprises részvényesei adózás után 8,5 milliárd dollárt kaphatnak, ennek része az új cégben lévő mintegy 4,5 milliárd dollár értékű tőkerészesedés, 1,5 milliárd dollár osztalék, valamint a kötelezettségek és hitelek átvétele.


A nap vesztese: Citibank

Az amerikai Citigroup leányvállalata önként vállalta, hogy 735 millió dolláros bírságot fizet a japán bankközi kamat befolyásolása miatt. Ezzel a Citi lett az első bank Amerikában, amely megállapodásra jutott a hatóságokkal, és önként vállalja a büntetést. Európában már nagyjából féltucatnyi pénzintézettel született hasonló megállapodás. A határidős nyersanyagügyletekért felelős bizottság bejelentése szerint a teljes bírságból 175 millió dollárt tett ki a japán bankközi kamat manipulálása, a többit pedig azért fizetik, mert a kamat félreárazásából előnyük származott, emellett hamisan számoltak be a dolláralapú londoni bankközi kamatról, hogy csillapítsák a pénzügyi pánikot még a válság idején.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.