BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyszer fent, egyszer lent

A nap nyertese: Ladbrokes

Több mint 8 százalékot emelkedett pénteken a londoni tőzsdén a fogadóirodákat működtető Ladbrokes árfolyama, miután hamarosan szabaddá válhat az út az egyik versenytárssal, a Gala Coral nevű céggel való egyesüléshez. A részvények 11 hetes csúcsra emelkedtek a hírre. A brit versenyhatóság közölte, hogy abban az esetben, ha eladnak 350-400 üzletet, jóváhagyja a fúziót. Az ország második és harmadik legnagyobb, fogadóiroda-hálózatot működtető cégéről van szó. A két vállalat tavaly júliusban egyezett meg a fúzióról, amit teljes mértékben részvénycserével finanszíroznának. Novemberben a részvényesek is jóváhagyták a 2,3 milliárd font értékű tranzakciót. Az elemzők arra számítottak, hogy 400-1000 egységet kellene eladniuk, így a végleges szám kellemes meglepetést okozott.


A nap vesztese: Richemont

Négy százalékkal esett a Richemont árfolyama pénteken, miután a társaság közzétette éves eredményeit. Bár a március végén zárult évére a profit javulásáról számolt be a vállalat, ugyanakkor a kilátások nem túl kedvezők. A cég 2,23 milliárd eurós nettó eredménnyel zárta az évet, ami jelentős növekedés az egy évvel ezelőtti 1,33 milliárd euróhoz képest. Az eredmények megfeleltek a várakozásoknak, de a menedzsment hozzátette, hogy a piaci környezet nehéz lesz az elkövetkezendő hónapokban. A svájci exportorientált cégek az elmúlt években az erős svájci frank miatt szenvedtek, ráadásul a hongkongi piac gyengélkedése és az európai turizmus hanyatlása szintén nyomot hagyott a társaság teljesítményén. A Richemont bevétele áprilisban konstans devizaárfolyamok mellett 15 százalékkal zuhant az előző év azonos időszakához képest.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.