BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyszer fent, egyszer lent

A nap nyertese: GNC Holdings

Közel 7 százalékot emelkedett az amerikai nyitás előtti kereskedésben a GNC Holdings árfolyama, miután a társaság bejelentette, hogy fontolgatja a cég eladását. A menedzsment már vizsgálja a stratégiai alternatívákat, ennek keretein belül merült fel a cég esetleges eladásának a lehetősége is. Emellett szóba jött még, hogy új partneri megállapodásokat köt, vagy optimalizálja a tőkeszerkezetét. Az egészségügyi termékeket gyártó cég tanácsadója a Goldman Sachs. A GNC szerint még egyáltalán nem biztos, hogy bármit is megvalósít a terveiből, egyelőre az igazgatóság jóváhagyása szükséges a továbblépéshez. A vállalat részvényei messze alulteljesítették a fontosabb amerikai indexeket, tavaly 44 százalékot esett a papírok árfolyama, miközben az S&P 500 index mindössze 2 százalékkal értékelődött le.


A nap vesztese: Paragon Shipping

Zuhanórepülésbe kapcsoltak hétfőn a nyitás előtti kereskedésben a Paragon Shipping részvényei, az árfolyam 14 százalékot esett. Erre azt követően került sor, hogy a megelőző két kereskedési napon igen nagyot emelkedett az árfolyam, mintegy kilencszereződött, jelentős forgalom mellett. Szerdán még rekordmélységben, 26 centen állt az árfolyam, úgy, hogy márciusban 1-38-as arányú részvényösszevonás történt a vállalatnál. A nagy emelkedést az váltotta ki, hogy a cég jelezte, pert indít a TradeWinds nevű hírügynökséggel szemben, mely valótlanul állította azt, hogy a vállalat igazgatósága megszavazta a csődvédelembe menekülést. A Paragon részvényei az év eleje óta így is jelentősen leértékelődtek, az árfolyam 60 százalékkal alacsonyabb jelenleg, mint tavaly december végén.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.