BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyszer fent, egyszer lent

A nap nyertese: Twitter

Közel 2 százalékot emelkedett kedden, a nyitás előtti kereskedésben a Twitter árfolyama, amely a hétfői kereskedést is 4 százalékos erősödéssel fejezte be. A mikroblog-szolgáltatást a LinkedIn-felvásárlási sztori hajtja felfelé: a Microsoft hétfőn jelentette be, hogy hatalmas, 50 százalékos prémiummal megvásárolja az üzleti kapcsolatokra fókuszáló közösségi médiacéget. A hírre emelkedésnek indultak a szektorszereplők, a befektetők arra spekulálhattak, hogy melyik cég lesz a következő célpont. A Twitter az alig 10 milliárd dolláros piaci kapitalizációjával akár célkeresztbe is kerülhet, főleg hogy az elmúlt egy évben a részvények árfolyama kevesebb mint a felére esett. Bár legutóbb még olyan piaci pletykák voltak, miszerint pont a Twitter lehet az, amely felvásárol, mégpedig a Yahoo internetes üzletága iránt érdeklődött.


A nap vesztese: Baidu

Jelentős eladói nyomás alá kerültek a kínai internetes óriáscég, a Baidu részvényei, az árfolyam több mint 5 százalékot esett kedden a nyitás előtti amerikai kereskedésben. A befektetőket az ábrándította ki, hogy a cég vezetése csökkentette negyedéves bevételi várakozását. A második negyedévre így a menedzsment 18,1-18,2 milliárd jüan (2,81-2,82 milliárd dollár) árbevételt vár, szemben a korábbi 20,11-20,58 milliárd jüanos előrejelzéssel. A kínai hatóságok az internetes keresőcéget arra utasították, hogy változtasson hirdetési módszerein, meghalt ugyanis egy rákos diák, aki egy a Baidu által szponzorált linken szereplő terápiát alkalmazta. A társaság bevételeinek túlnyomó része hirdetésekből származik; az utóbbi időben igyekeztek diverzifikálni a forgalmat, ez azonban költséges lépéseket jelentett, a legutóbbi negyedévben a profit 19 százalékkal esett vissza.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.