BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Telekom készül a Digi megjelenésére

A várakozások szerint alakultak a Magyar Telekom második negyedévi pénzügyi eredményei, és tarthatók az éves pénzügyi célkitűzések – mondta Szabó János, a társaság gazdasági vezérigazgató-helyettese a csütörtökön kiadott gyorsjelentésről szóló pénteki sajtótájékoztatón. A cég idén és a várakozások szerint jövőre is hasonló nagyságrendű, 585-595 milliárd forintos bevétettel számol, és az EBITDA terén jövőre sem várnak jelentős elmozdulást. A Telekom számít arra, hogy a Digi Kft. valamikor – az idei év utolsó vagy a következő év első negyedévében – belép a mobil távközlés területére, és ez mindenképpen hatással lesz a piacra – nyilatkozta a Világgazdaságnak Szabó. A Telekom célja, hogy az idei teljesítményt tartani tudják a következő időszakban is – emelte ki a vezérigazgató-helyettes. (A Világgazdaság információja szerint a Digi látványos hálózatfejlesztést folytat, de nem kezdeményezte hálózatának összekapcsolását a piac más cégeivel. A Digi az elnyert frekvencián nem lesz képes országos lefedettséget biztosítani, ehhez teljes hálózatra lenne szüksége, vagy pedig a társszolgáltatókkal kellene megállapodnia, aminek még nincs jele.)

A Telekom idén az első fél évben 35,3 milliárd forintot fordított beruházásokra, a fejlesztési forrás azonban csökken a későbbiekben: a hátralévő építkezések jó részét ugyanis uniós pályázati támogatással valósítják meg.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.