BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyszer fent, egyszer lent

A nap nyertese: Siemens

A Siemens csütörtökön közzétette pénzügyi évének harmadik negyedéves gyorsjelentését, amelyből kiderült, hogy a cégcsoport árbevétele 21,1 milliárd euró volt, ami 9 százalékos növekedést jelentett az előző év azonos időszakához képest. Ezzel sikerült felülmúlnia a vállalatnak az elemzők által várt 20,2 milliárd eurós értéket. A cég menedzsmentje az erős negyedéves teljesítményt követően idén másodszorra emelte meg a teljes üzleti évre vonatkozó eredményvárakozását, így az egy részvényre jutó nyereség 6,5-6,7 euró között alakulhat, míg korábban 6-6,4 eurós EPS-szel számoltak. Az árbevétel is emelkedhet az üzleti évben, míg az ipari tevékenység üzemi marzsa 10-11 százalék között alakulhat. A kedvező híreknek örültek a befektetők, a Siemens árfolyama több mint 3 százalékot erősödött.


A nap vesztese: Nokia

A Nokia árbevétele a második negyedévben közel 5,7 milliárd euró volt, ez 11 százalékos visszaesés az előző év azonos időszakához képest. A csökkenés elsősorban a hálózati üzletág gyenge bevételeivel magyarázható. A cég üzemi eredménye 332 millió euró volt, ami 17 százalékkal maradt el az elemzői konszenzustól. A vállalat jelezte, hogy a korábban beharangozott 900 millió eurós költségcsökkentési programjának mértékét 1,2 milliárd euróra emelte. A cég menedzsmentje megerősítette, hogy a hálózati tevékenység árbevétele ugyan csökkenni fog az idén, viszont az üzemi marzs 7 és 9 százalék között alakulhat. Korábban 7 százalék feletti értéket vártak. A második negyedévben egyébként 6 százalékos üzemi marzsot értek el. A Nokia árfolyama a gyorsjelentés közzétételét követően közel 3 százalékot esett.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.