BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyszer fent, egyszer lent

A nap nyertese: Hugo Boss

A Hugo Boss árbevétele 622 millió euró volt a második negyedévben, ami 4 százalékos visszaesés az előző év azonos időszakához képest. A vállalat nettó eredménye 84 százalékkal 11 millió euróra zuhant, messze elmaradt az elemzők által várt 36 milliós eurós értéktől. A menedzsment így aztán csökkentette a teljes üzleti évre vonatkozó eredményvárakozását is. Jelezték azonban, hogy a profitábilisabb működés érdekében világszerte mérsékelni fogják a kevésbé jól menő üzleteik számát. Ez számokban kifejezve, csak Kínában körülbelül 145-ből 20 bolt bezárását jelentené a következő 18 hónapban. Utóbbi hírt viszont már igencsak kedvezően fogadták a befektetők, a várakozástól messze elmaradó profitszámok ellenére több mint 5 százalékos pluszban tartózkodott a cég árfolyama pénteken késő délután.


A nap vesztese: Royal Bank of Scotland

Közzétette második negyedéves gyorsjelentését a Royal Bank of Scotland. A rossz hírekre hevesen reagált az árfolyam, a pénteki kereskedésben több mint 6 százalékot zuhant. A bank 1,08 milliárd font veszteséget könyvelt el, ami komoly csökkenés a második negyedévben elért 280 millió fontos nyereséghez képest. Az üzemi eredmény szintén mínuszba fordult, a tavaly ilyenkor elért 224 millió fontos nyereség után idén 695 millió font üzemi veszteséget szenvedett el a bank. A nettó kamatbevételek területén is visszaesés következett be. A negyedéves nettó kamatbevételek 2,18 milliárd fontot tettek ki, ami 1,8 százalékos csökkenésnek felel meg. A menedzsment szerint a visszaesés egyik fő oka a brit népszavazás eredménye volt. A menedzsment szerint a 2016-os bevételek a 2015-ös szint környékén stabilizálódhatnak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.